Picture of Per Mygind

Per Mygind

Jeg anvender en kombination af healing og meditation for at hjælpe mine klienter med at opnå balance i krop og sind. Jeg har en empatisk og rolig tilgang og tilpasser behandlingerne til den enkelte klients behov.

Det spirituelle Assisi

I september 2019 var jeg på en spirituel rejse til Assisi. Jeg havde længe gået med Frans og Clara af Assisi som guider og en eftermiddag, da jeg lå og slappede af, kom det til mig, at jeg skulle til Asissi og det skulle være i september og at der var noget energiarbejde dernede til mig. Sådan! Så måtte jeg i gang med at arrangere en rejse derned sammen med min kone. Dette indlæg kommer hverken til at handle om arbejdet som sådan eller den healingsenergi/tilstand som jeg fik med mig hjem. Men det er et overblik over de steder, som blev en del af arbejdet. Et overblik, som forhåbentlig kan inspirere dig, hvis du har tanker om at besøge Asissi for første gang.

Oversigt

IMG 20190919 191735
Udsigt fra Basilica di Santa Chiara. Her startede mit energiarbejde omkring solnedgang.

1. Basilica di Santa Chiara

Som jeg for det meste kalder Clara-kirken, for nemhedens skyld, var det første egentlige stop på den spirituelle tur. Kirken er bygget til ære for Santa Chiara og er samtidig stedet hvor hun er begravet.

Jeg fandt hurtigt ud af, at de steder, som jeg besøgte alle var relateret til de forskellige chakraer. I Clara-kirken mærkede jeg tydeligt mit hjertechakra og fik en form for velsignelse eller godkendelse, om man vil, af Clara. Min klare fornemmelse er, at det er Assisis chakraer og ikke bare min oplevelse i forbindelse med det spirituelle arbejde.

Så når du kommer til Basilicaen vil jeg anbefale, at du bruger lidt tid på at forbinde dig til dit hjerte og holde øje med hvad der måtte komme af oplevelser og tanker. Hver aften er der nonne-sang og det var netop dér hvor min kone og jeg besøgte stedet for første gang.

Under Basilicaen finder du Claras grav. Her mærkede jeg Claras tilstedeværelse. Ikke ved selve graven, som man skulle tro, men på vej ind og ud er der på begge sider i den lille gang/indgang til rummet, hvor Clara ligger, to små sten-altre med malerier hængende over sig. Det var netop på vej ud at jeg fornemmede tilstedeværelsen. Det er min opfattelse at man på vej ind modtager en form for velsignelse eller støtte af Clara, som man går med imens man går hen til graven. Og når man så går ud igen bliver velsignelsen afsluttet. -Man må desværre ikke tage billeder i de fleste af kirkerne i Assisi. Ellers havde jeg med glæde delt et billede af de to altre, så de havde været lette at finde. Men hold dine sanser åbne, og tag imod velsignelsen når du besøger graven.

IMG 20190925 101908
Eremo delle Carceri. Fantastisk udsigt over dalen.

2. Eremo delle Carceri

Er et kloster, som er bygget ved grotten, hvor Frans gik op for at meditere og tale med Gud i eremittiden. I området omkring kan du også finde andre grotter, som blev brugt af andre franciskanermunke.

Du kan komme til Frans’ grotte fra klosteret. Ned af nogle små trapper og igennem små døre. Her sad jeg og mediterede og lærte vigtigheden af stilhed! -Det er nemlig sådan, at der flere steder på grunden står skilte som beder folk om at være stille og huske at det er et sted til reflektion. Så godt som ingen af gæsterne (Inklusiv mig selv i starten) tog opfordringen til sig. Der var almindelig snak. Hvisken. Lyden af kameraer, der klikkede og lyden af vandrere, som hastigt fløj igennem grotten uden at stoppe op og se, hvor de egentlig var. Nu lyder jeg måske som en sur gammel mand (det var jeg også lidt i en periode). Men det lærte mig noget vigtigt. Nemlig at stilheden ikke skulle være af respekt for de andre, men af respekt for sig selv. Da jeg blev stille og gik videre i området omkring klosteret (med en kone, der ikke helt var med på hvorfor jeg ikke sagde noget. -Jeg mener.. Jeg kunne jo ikke sige det til hende) opdagede jeg det smukke i roen. Opmærksomheden gik fra tanker og tale til “at være” og at observere. Jeg mærkede en ro og en stilhed i mig selv som ellers for mange er forbeholdt meditative tilstande. Jeg så de visne blade på stierne. De fine blomster som var gemt lidt væk. De små kors rundt omkring og jeg tog det ind og så det smukke som jo var lige for næsen af mig.

Da jeg gik ud mod indgangen (Der er en sti mellem indgangen og klosteret). Mærkede jeg hvordan tilstanden lettede igen. Sagt på en anden måde, så får du faktisk en støtte fra området til at gå i den observerende og sansende tilstand. Jeg vil endda sige at det er det, området er der for. Men det kan naturligvis ikke støtte folk, der ikke tager imod.

Chakraet her er kronechakraet. Forbindelsen til Gud. Og tror du ikke på Gud: Forbindelsen til Universet. Lyset eller hvad du vælger at kalde det. (Jeg bruger ordet Gud fordi det var Gud, som Frans i sin tid forbandt sig til og talte med).

Min klare anbefaling her, er at du bevidst hjælper tilstanden på vej og er stille. Helt stille.

IMG 20190924 204242
Udsigt over “det nye” torv i Assisi. Piazza del Comune.

3. Piazza del Comune

Under byens hovedtorv Piazza del Comune ligger der et ældre torv. Det nye torv er simpelthen bygget ovenpå. Torvet i sig selv er rigtig fint og du kan bla. se Minervatemplet, som får et afsnit for sig selv på min liste. Men det interessante i forbindelse med mit energiarbejde er det gamle torv. Du kan komme ned og se resterne af det. det er lavet som et lille museum, med udstillinger, rekonstruktioner og historien om torvet på plancher. Og chakraet som åbnede sig for mig her var rodchakraet. En af de mere syrede tilføjelser til historien om den gamle plads er at jeg her mødte en drage! -Altså en energi-én af slagsen. Der er ingen grund til at tage rustning på, når du skal besøge stedet. Jeg går stadig og er ved at få en forståelse for dragen. Men tænk på den som et billede på en visdom. Dragens Visdom.

IMG 20190918 192603
Tempio de Minerva som ligger på Piazza del Comune ses i baggrunden.

4. Tempio de Minerva

Kirken som ligger på torvet er som mange af de andre kirker et besøg værd. Jeg havde i modsætning til flere af de andre steder på listen ikke den store spirituelle oplevelse her. Dog er kirken på listen fordi den havde en plads i mit arbejde i form af at være byens harachakra. Det var i hvert fald mit harachakra, som blev arbejdet på her. Og rent placeringsmæssigt, ligger den jo også lige over det gamle torv, som er rodchakraet. Sjovt nok ligger chakraerne i byen ellers ikke i rækkefølge, men lige her giver placeringen af rod- og harachakra ganske god mening. Og som jeg har skrevet tidligere, så er det vigtigt at huske på, at selvom jeg har en god fornemmelse af, at chakraerne hører til byen, så er det stadig baseret på mine oplevelser og mit energiarbejde. Måske du mærker noget andet?

LRM EXPORT 143964427655636 20190924 191430850
Basilica di San Francesco set fra Giardini di San Francesco.

5. Basilica di San Francesco

Ligesom som med Klara-kirken, vil jeg med Basilica di San Francesco springe over hvor gærdet er lavest og kalde den for Frans-kirken. Jeg synes egentlig også at det vil trække Frans af Assisi lidt ned på jorden og ud af det forhelligede rum, som har ellers har fået en plads i. Mon ikke det ville være hans eget ønske? -På den ene side er det paradoksalt at en munk som Frans der hellige sit liv til Gud og gav afkald på stort set alle hans jordiske ting nu bliver ophøjet med store kirker og helgenstatus. På den anden side er hans helgenstatus og Assisis mange souvenirbutikker med til at gøre Assisi til et helt særligt sted, hvor pilgrimme fra hele verden kommer til netop for at opleve en lille bid af historien og Frans’ liv.

-Nu kom jeg vist ud på et sidespor.

Tilbage til Frans-kirken..

Jeg var i kirken af flere omgange. Både som turist for at opleve det tilhørende museum og kirken med turistøjne men også som en del af mit arbejde. Jeg måtte gå lidt rundt uden egentlig at finde frem til stedet, hvor jeg skulle meditere og arbejde, selvom jeg vidste at jeg havde en opgave på stedet. Til sidst endte jeg i den nedre Basilica i højre side, hvor halschakraet langsomt tonede ind. Og halschakraet hænger ganske fint sammen med mit sidespor fra før, som jo netop handlede om kommunikation, præsentation og formidling af historien.

Går du længere ned, under den nedre Basilica, finder du Frans’ Grav. Her er der mange, som kommer for at mindes, bede og meditere. Ikke som sådan relateret til mit energiarbejde i Assisi, men anbefalelsesværdigt, hvis du er i kirken.

IMG 20190922 141703
Basilica di Santa Maria degli Angeli er bygget op omkring kirken som Frans genopbyggede og talte fra. Den oprindelige kirke kan stadig ses inde i Basilicaen.

6. Basilica di Santa Maria degli Angeli

Denne kirke ligger i byen Santa Maria degli Angeli (som også er der hvor toget til Assisi stopper). Endnu en smuk kirke, som også bør opleves med turistøjne. -Men er du der af religiøse eller spirituelle grunde er det den lille kirke inde i kirken, som er målet. Da Frans hørte Jesus tale til ham for første gang blev han bedt om at genopbygge Guds hus med ordene ”Gå hen og byg mit hus op, for det er ved at styrte sammen” . Det tog Frans meget bogstaveligt og gik i gang med at genopbygge den faldefærdige kirke, som endnu står som et monument over Frans’ liv.

Chakraet her er Solar Plexus, som har betydningen “Jeg er den jeg er”. Et godt udgangspunkt for at opbygge en kirke og et broderskab, må man sige. Kirken blev udspringet for Frans’ videre liv og udvikling.

Selvom der er småt med pladsen i den lille kirke kan du enten vente på en siddeplads eller vælge at stå og meditere eller bede.

Energien her føltes for mig helt anderledes end f. eks. ved meditationen i Clara-kirken. Her er den, som jeg fornemmer det, en dyb og indadskuende tilstand. En tilstand hvor du mærker “jeg” og bliver holdt i dit solar plexus. En fasthed og vægt i energien, som som måske mest af alt mærkes som “jordforbindelse til dig selv”.

IMG 20190924 101404
Giardini di San Francesco. En have bag Basilica di San Francesco.

7. Giardini di San Francesco

Et stop på min spirituelle rejse, som jeg næsten overså. Min kone og jeg var blevet enige om, at vi ikke behøvede at besøge haven bag Frans-kirken. Altså som turister.. Jeg havde ikke fanget at det også var en del af mit arbejde i Assisi og alle de andre steder havde jo primært været kirker eller bygninger. Heldigvis havde jeg næsten dagligt på rejsen kontakt til min læremester Marianne Lane hjemme i Danmark. Marianne havde hørt om mine oplevelser og opgaver og heldigvis havde jeg lavet en fejl. Jeg havde set det tredje øje som værende i Chiesa Nuevo (en af kirkerne i Assisi) og der var også noget til mig der. Også noget der arbejdede i mit tredje øje. Men det var ikke som sådan en del af “chakra-ruten”. Det så Marianne og hun guidede mig til stedet hvor det tredje øje i virkeligheden (!) befandt sig. Nemlig Giardini di San Francesco. Her gik jeg ned til et udsigtspunkt (på kortet man får udleveret ved indgangen er stedet markeret med et øje) hvor billedet af Frans-kirken er taget fra. Her sad jeg og nød energien og udsigten indtil jeg gik op mod kirken igen. Indgangen til haven ligger til højre for pladsen foran Basilica di San Francesco. På vej op mærkede jeg pludselig en tilstedeværelse af min mor. Det lagde lige 100% “jeg er rørt” til den i forvejen dejlige tur og oplevelse.

Afslutning. -Lidt om Erkendelsestilstanden fra Assisi”

I september 2019 var jeg i Assisi for at lave noget guidet energiarbejde. Jeg blev guidet af Frans af Assisi, som i sin tid havde sit virke i området. Under arbejdet kom jeg i en tilstand, hvor jeg havde et udgangspunkt uden forventninger og uden et egentligt mål. Men dog stadigvæk intentionen om at gå guidet. Den tilstand, som jeg lærte at kende i Assisi har jeg fået med mig og hvis det trækker i dig at at gå i en sådan tilstand, har du nu muligheden for at prøve den. Måske gør tilstanden noget for dig, som den ikke gør for mig og omvendt.

Under en session bliver du guidet ind i tilstanden. Jeg åbner for at dele tilstanden med dig fra det højeste perspektiv og du sætter intentionen på at tage imod muligheden. Dit system bliver hjulpet til at være det rigtige sted. Du har mulighed for at gå i tilstanden noget tid efter sessionen og du ville kunne kalde den frem igen. Hvor lang tid efter du kan kalde på tilstanden afhænger af om du giver tilstanden opmærksomhed og hvor let det er for dig at gå i en sådan tilstand.

https://per-mygind.dk/produkt/kaninpris-tilstanden-fra-assisi/